July 15, 2020

Srbija-Press

Balkan Portal

Burna prošlost raščinjenog monaha Antonija Davidovića

Burna prošlost raščinjenog monaha Antonija Davidovića

Raščinjeni monah Antonije Davidović koji je poznat po skandalima, između ostalog i zbog nasrtaja automobilom na policajce prije nekoliko godina.

Grupa ekstremnih desničara od podneva je paradirala zatvorenom ulicom oko koje se nalazila Žandarmerija. Dok su neki od njih pevali “Oj, Kosovo, Kosovo”, raščinjeni monah održao je i govor u kojem je kritikovao ne samo učesnike Prajda već i “poziciju, opoziciju, ali i policiju”. On se nameračio i na Jevreje i masone, koji su, prema njegovim riječima, “krivi za sva zla”, šireći na taj način mržnju prema svima koji nisu “pravoslavni hrišćani”. Takođe je napomenuo da će “s božjom pomoći blokirati cieli grad”!

Ovaj Valjevac je široj javnosti postao poznat zbog toga što je više puta hapšen, a potom i raščinjen zbog mnogrobojnih ekstremističkih ispada.

Bio je u kosovskim manastirima Zočište i Crna reka, a raščinjen je zbog učešća u protestima pred Gračanicom na Kosovu i Patrijaršijom SPC u Beogradu prilikom smjene tadašnjeg episkopa raško-prizrenskog Artemija.

Presudom Crkvenog suda optužen je za samovolju i nemonaško nepokoravanje nadležnim crkvenim vlastima, kao i za iznošenje brojnih neistina i kleveta nedoličnim hrišćaninu, a kamoli monahu. Antonije je u više navrata na Trgu republike pod ozvučenjem vršio versku službu na šta nije imao pravo ni dok je bio monah, jer je pripadao redu prostih monaha koji nijednu svešteničku radnju ne mogu da vrše.

Izvor: srpskainfo.com    Foto: Petar Dimitrijević/RAS Srbija