July 15, 2020

Srbija-Press

Balkan Portal

Čime je Tomislav Nikolić sve ovo zaslužio

Čime je Tomislav Nikolić sve ovo zaslužio

Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, izvozio je rakiju šljivovicu, tzv. Tomovaču, u Kinu.

Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, izvozio je rakiju šljivovicu, tzv. Tomovaču, u Kinu, saznaje portal Srpsko ujedinjenje. Prema informacijama koje je ovom portalu dostavilo više visokorangiranih srpskih državnih funkcionera, flaše su distribuirane u običnom, ali i specijalnom – luksuznom pakovanju, sa kožnom ambalažom, preko firme “Trgomen“, po ceni od 70 dolara!


Glavni čovek za ovu operaciju bio je Predrag Mikić, koji je bio i savetnik Tomislava Nikolića za privredu u vreme dok je obavljao dužnost predsednika države.


Sin Tomislava Nikolića, dosadašnji gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, nije na odborničkoj listi Srpske napredne stranke za predstojeće lokalne izbore u tom gradu. Prema našim pouzdanim informacijama, koje su, opet, potvrđene od strane jednog člana predsedništva Srpske napredne stranke, on će nejverovatnije biti naredni ambasador Srbije u Kini!

Drugi Nikolićev sin, Branislav, fudbalski je trener u Kini, sa platom od 35.000 dolara mesečno. U više navrata je dovodio delegacije kineskih privrednika u Srbiju. Svojevremeno je jedna kineska kompanija dolazila i u Fudbalski klub Crvenu zvezdu sa ciljem ulaganja. Branislav Nikolić je, inače, suprug Milene Bačević, koja je ćerka Milana Bačevića, aktuelnog ambasadora Srbije u Kini.

Tomislav Nikolić je po isteku mandata predsednika Republike Srbije, pokušao da se još jednom kandiduje. Nakon što su organi Srpske napredne stranke kandidovali Aleksandra Vučića, sklopljen je dil dvojice osnivača SNS-a. Nikolić je morao da se zadovolji “utešnom“ nagradom – od maja 2017. godine nalazi se na čelu Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom.

U međuvremenu, država je blokirala “češljanje“ poslova Nikolićeve supruge Dragice u istoimenoj Fondaciji. Ukoliko ova Fondacija prestane da radi, saglasno nedavno izmenjenom Statutu, kompletna imovina biće preneta udruženju “Zavet“ na čijem se čelu nalazi, pogađate – Dragica Nikolić!

Izvor: hronograf.net       Foto: Tanjug