Gde je nestalo 314 miliona dinara za kišnu kanalizaciju

Nikola Jovanović je izjavio danas da SzS zahteva hitne ostavke gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića zbog “kolapsa Beograda usled padavina”.
“Radojičić i Vesić noćas nisu naredili stalno zasedanje Štaba za vanredne situacije, niti preduzeli ijednu vanrednu meru za otklanjanje kolapsa u koji je prestonica upala tokom jučerašnjeg dana”, naveo je Jovanović.
Jovanović je istakao da je Radojičić u časovima u kojima su Zemun, Novi Beograd, Palilula i mnogi drugi delovi grada bili bukvalno potopljeni Beogradjane udostojio samo jednim saopštenjem, u kojem je naveo da bi oni “trebalo da zatvore prozore”.

“Pitamo Radojičića i Vesića gde je potrošeno čak 314 miliona dinara koji su u 2018. godini bili opredeljeni za održavanje kišne kanalizacije? Kako je moguće da ona ne radi, odnosno da nije osposobljena čak ni sedam dana od prvih većih padavina u prestonici? Da li je moguće da je jedina mera koju je vlast donela savet gradjanima ’da zatvore prozore’”, upitao je Jovanović.

Jovanović je podsetio da je Vesić u četvrtak rekao da “takva kiša pada jednom u 100 godina i da grad dobro funkcioniše u takvim uslovima”.

“Sramno je da poplavljena čitava naselja i izlivanje fekalija u toku protekle noći neko može da smatra ’dobrim funkcionisanjem’. Nakon snežnih padavina u januaru, koje su iznenadile gradsku vlast i usled kojih su gradjani rukama gurali autobuse, jasno je da, nažalost, nijedna pouka nije izvučena. Zato Radojičić i Vesić ne smeju više obavljati najviše funkcije u gradu”, istakao je Jovanović.

Izvor: Beta   Foto: Medija Centar