July 15, 2020

Srbija-Press

Balkan Portal

Migranti napali majku sa decom u centru Beograda

Migranti napali majku sa decom u centru Beograda

Serija napada migranata u Beogradu i drugim krajevima Srbije proteklih meseci, zabrinula je javnost da nadležni ne preduzimaju doboljno kada je u pitanju bezbednost građana Srbije.

Snežana Anđelković majka dvoje dece opisuje napad u centru Beograda i ravnodušno ponašanje drugih građana koji su prisustvovali incidentu.

Recite nam šte se desilo prilikom napada?
Napad od strane imigranta dogodio se 18. oktobra u Knez Mihailovoj ulici, u neposrednoj blizini “Akademije“. Meni nepoznato lice pokušalo je da mi strgne ranac sa ramena u prisustvu dvoje maloletne dece od 6 i 10 godina.

Nakon neuspelog pokušaja krađe, pri čemu sam ga odgurnula i šutnula, krenuo je da mi otima tablet iz ruke, sve vreme sam gledala da decu držim iza svojih leđa na bezbednoj udaljenosti od napadača.

Napad se desio na javnom mestu, kako su reagovali prolaznici na sve što se dešavalo?
U vrlo kratkom vremenskom periodu okupio se veći broj prolaznika, koji ni jednog momenta nisu želeli da se umešaju ili pomognu.

U međuvremenu pojavilo se još njegovih drugara, koji su se isprečili između mene i njega. U jednom momentu mi se njegov drug obraća na italijanskom i govori da su tri godine proveli u Italiji, izvinjava se, ali napadač ne odustaje. Zatim sam ga odgurnula snažno, dve gospođe u godinama skaču na mene, ne diraj ga.

Koja je bila reakcija dece?
Oni se udaljavaju, sedaju na klupu, ja uzimam tablet i pravim fotografiju da bih kasnije preko društvenih mreža barem upozorila druge građane na napadača.

Tada ponovo nastaje haos, on kreće ponovo na mene, ja ga guram, na engleskom govorim da me ne pipa, ljudima okolo sam rekla da zovu patrolu, što niko ne čini, niti izdvaja decu iz haosa kako bi ih bar na taj način poštedeli traume.

Njegov drug govori da brišem fotografiju jer on ima nekih problema, i niko ne sme da ga slika. Napokon dolazi muškarac u ranim tridesetim godinama, za koga pretpostavljam da je inspektor u civilu i staje mi u zaštitu, tada se sve završilo.

Da li se osećate nebezbedno, kada prolazite istim delom grada gde se skupljaju migranti?
Meni je nepojmivo da u zemlji Svetog Save, Miloša Obilića, devet Jugovića ja moram da strahujem za svoj život, život svoje dece. Ovo doživljavam kao spontanu islamizaciju, pravoslavne teritorije. Previše ih je u Beogradu i niko nas nije pitao da li ovo želimo.

Da zlo bude veće, večeras sam ga zatekla iza svojih leđa u neposrednoj blizini prodavnica Zare u Knez Miahilovoj, mogu Vam reći da sam osetila nelagodu, isto su reagovala i moja deca.

Anđelković kaže da ovo nije izolovan slučaj, ali da deo medija ne želi da prenosi napade zbog cenzure u ime političke korektnosti.

Ovo nije izolovan slučaj, u 9 mesecu osamnaestogodišnji Luka doživeo je u Beogradu krađu telefona i premlaćivanje od strane imigranta, ali niko ne rešava ovo pitanje. Rat je gotov ne razumem šta oni sada traže u Srbiji – ističe Snežana Anđelković.

Izvor: info24sata.com