Prekršajne prijave mladićima koji su sa pištoljima uleteli na čas

Čačanska policija identifikovala je dvojicu dečaka koji su prošle nedelje upali na čas u Ekonomskoj školi i uz pucanje iz replika pištolja jednoj od učenica poklonili cvet.

Kako moravainfo nezvanično saznaje, protiv vinovnika ovog nesvakidašnjeg incidenta podnete su prekršajne prijave, ali je ocenjeno da nema elemenata krivičnog dela.

Budući da se radi o maloletnicima nije saopšten njihov identitet.

Kako je Morava info prva izvestila, u sredu 17. aprila dvojica dečaka starosti između 16 i 18 godina ušli su u Ekonomsku školu, prošli pored dežurnih učenika i uputili se ka jednoj od učionica.

Ispred vrata su stavili plastične maske i izvadili plastične pištolje koji su verna kopija pravog oružja.

– Njih dvojica ušli su u učionicu u kojoj se u tom trenutku održavao čas. Nekoliko puta pucali su u vazduh. Deca su se uplašila jer je iz pištolj izbijao dim, pa niko nije mogao da bude siguran da se ne radi o pravom oružju. Potom su prišli jednoj učenici i na njenom stolu ostavili ružu. Okrenuli su se i napustili učionicu i školu – rekao je sagovornik Morave info.

Mnogi učenici, a pre svega učenice, bili su vidno uznemireni nakon ovog događaja. Neki od njih su na društvenim mrežama opisivale količinu nelagode i straha koje su doživeli u tom trenuktu. Pojedini su čak pretili da će zbog pretrpljene neprijatnosti tužiti školu.

Dvojica dečaka sa pištoljima ušli u Ekonomsku školu

Izvor: moravainfo.rs  foto: moravainfo.rs