Šta sadrži meso koje je u Rusiji zabranjeno, a u Srbiji se jede

Narodna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede da povodom zabrane koju je Rusija uvela na uvoz mesa i mesnih preradjevina proizvedenih u četiri srpske kompanije, “hitno” odgovore na pitanje da li je bezbedna hrana koja se prodaje gradjanima u Srbiji.

“Šta sadrže ili ne sadrže meso i mesne preradjevine proizvedene u te četiri kompanije, koje gradjani Rusije ne smeju da jedu, dok se istovremeno slobodno prodaju gradjanima

Srbije? Kakvo meso i mesne preradjevine koriste gradjani Srbije u svojoj ishrani”, upitala je Narodna stranka u saopštenju.

Podsećajući da su ruske vlasti zbog “ozbiljnih nepravilnosti uočenih inspekcijskim nadzorom od 15. do 19. aprila” privremeno obustavile uvoz proizvoda kompanija “Matijević”, “Zlatiborac”, “Big Bull Foods” i “Carnex”, Narodna stranka je navela da se “mora konačno stati na put igranju zdravljem svih gradjana, a pogotovo dece, jer bezbedna hrana mora biti prioritet svih zaduženih za tu oblast, koje narod plaća da brine o njegovom zdravlju”.

“Umesto da se bavi zaštitom zdravlja nacije, Ministarstvo poljoprivrede je i dalje ‘crna rupa’ u kojoj se neprekidno prebacuju nadležnosti, za šta direktnu odgovornost snosi ministar Branislav Nedimović, koji je potpuno nekompetentan za funkciju koju obavlja”, stoji u saopštenju.

Izvor: srpskidnevnik.com      Foto:  srpskidnevnik