July 9, 2020

Srbija-Press

Balkan Portal

Zbog ubistva starice uhapšeni ćerka i sin Saše Dujovića, potpredsednika Srpske desnice

Jelena Špagović (25) i Momčilo Dujović (21) uhapšeni su zbog brutalnog ubistva starice Majde Garović (80) iz Zemuna. Špagović (devojačko Dujović) i njen brat deca su Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke “Srpska desnica”.

Kako saznaje Blic Jelena Špagović, devojačko Dujović, osumnjičena je da je sredinom jula ubila staricu Majdu Garović, dok je njen rođeni brat Momčilo osumnjičen da joj je pomogao da prikrije zločin.

Da su u pitanju sin i ćerka Saše Dujovića, nezvanično nam je potvrđeno i u političkim krugovima.

Ugljenisano telo nesrećne žene pronađeno je 20. juna u Dunavskoj ulici, kod Krčedina.

U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi, u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, i nije bilo jasno da li je žena ubijena pored kontejnera, pa je njeno telo bačeno u kantu ili zapaljeno, ili je zločinac automobilom dovezao telo kako bi ga se rešio u Krčedinu.

Ubrzo je utvrđeno da je ubijena 80-godišnja Majda Garović i da je živela u Zemunu.

Ona je poslednji put viđena 15. juna, a njeno spaljeno telo pronađeno je 20. juna.

Nekoliko dana kasnije, uhapšeni su Jelena Špagović, zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistvo i njen brat zbog postojanja osnovane sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

 Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom telo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova – navodi se u saopštenju MUP-a.

Saša Dujović, otac uhapšenih brata i sestre, prošle godine postao je samostalni savetnik ministra za rad Zorana Đorđevića.

Dujović je inače zamenik predsednika ekstremno-desničarske stranke „Srpska desnica“.

Dujović je na ovu funkciju izabran početkom prošle godine, a tada se postavljalo pitanje koliko je to njegovo političko opredeljenje u skladu sa vrednostima koje proklamuje Vlada Srbije.

Izvor: Blic.rs     Foto: RAS SRBIJA